lördag 22 maj 2010

Sommarpaj med rabarber och jordgubbar


Äntligen är sommaren här med prunkande rabatter, värme och solsken. Lyckan är fullkomlig, barnen springer som kalvar på grönbete i lätta kläder och barfota. Grillen går varm och utemöblerna släpas fram. Vi svenskar är nog det tacksammaste folket denna årstid.

Efter mycket regn och lite sol är nu även rabarberna superglada och växer hejdlöst i den fuktiga myllan. Passa på att utnyttja detta tillfälle och njut av allt som kan skapas med denna goda matsak. I kombination med jordgubbar är den outstanding. Även om de svenska jordgubbarna kanske ännu inte är nere i humana priser, kan det vara värt några extra kronor att få en riktigt lyxig men enkel dessert. Att göra sylt, saft och marmelad på rabarber och jordgubbar kan man ju vänta med till säsongen för de hemmaodlade jordgubbarna.

Vår absoluta favoritpaj är superenkel och kräver få ingredienser...ofta är det faktiskt så, att det lätta är det goda.

Knäckig paj med rabarber och jordgubbar

Välj en valfri storlek på form och skiva ned jordgubbar och rabarber blandat i denna.
Smält 150 gr äkta smör
Blanda ned 1 1/2 dl socker, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och lite äkta vaniljpulver
Klicka ut smeten över jordgubbarna och rabarberna och tryck ut den.
Sätt in i ugn 20-30 min på 200 grader.

Servera med en klick vaniljvisp! Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar