Hur många gånger har du inte slängt ut små rester av ris, eller funderat över vad man kan göra med ris som inte är nytt? Ett sätt är förstås att fylla kåldolmarna, men för många är detta alltför tidskrävande en vardagkväll och få vill ha kåldommar på lördagkvällen. Själv brukar jag försöka göra olika tillpiffade risrätter, som passar till både vegoalternativ, kött eller fisk. Här kommer ett förslag som framförallt vuxna kan tilltalas av.Överblivet ris (håller sig länge i kylen)
Smör ca 3 msk
Finhackad stark chili (glöm ej att ta bort kärnorna!)
Finhackad vitlök 1-2 klyftor
Salt
Gurkmeja + Garamasalakrydda/curry (ta den indiska krydda du har hemma)
Smält smöret i kastrull och häll i det finhackade tillsammans med salt och andra kryddor. Du kan även dutta i en liten del olivolja om du så önskar. Fräs vitlök och chili en stund och vänd därefter ned riset och värm det på låg värme med kryddblandningen och fettet. Serveras till valfri varmrätt. Eftersom det är lite hot, kan du med fördel servera en klick youghurt uppe på riset.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar