
Är det fler än jag som tröttnat på degiga fläskpannkakor?...även om barnen inte har gjort det, tycker jag att man kan variera sig och förändra gamla recept ibland. Mina barn kallar vår egen pannkaka för Kungspannkaka eftersom den är gyllene i färgen och smakar kungligt, helt enkelt. Den är riktigt matig och mustig. Fläsket byter vi ut mot knaperstekt bacon och fyller på med lite smörstekta grönsaker och lök.
Jag föreslår att du gör din egen pannkakssmet, eftersom vi alla gör olika. Om du ändå vill ha recept, föreslår jag att du blandar 6 ägg med 6 dl fet mjölk och 3 dl vetemjöl + lite bakpulver. Glöm inte att salta lite mer än vanligt. Detta ska ju bli en matig middagspannkaka. Några droppar tabasco gör också susen. Gör smeten först så den hinner stå i kylen en stund och svälla till sig lite.
Börja därefter med att riva 3 st morötter på det grova, finhacka 1 st purjolök och pressa 1 st vitlöksklyfta. Naturligtvis kan du välja helt andra rotsaker om du vill. Ta de du har hemma! Det går också bra att välja gul lök eller röd lök. Allt efter tycke och smak. Fräs allt med en rejäl klick äkta smör och lite salt och krydda med timjan, färsk eller torkad.
Klipp bacon i små bitar och fräs i lite fett. Därefter häller du allt grönsaksfräs och bacon i en form eller långpanna. Ovanpå detta häller du ut pannkakssmeten. Du kan förstås utesluta bacon helt och hållet om du hellre vill köra på den gröna linjen.
Grädda i ugn på 225 grader i ca 25 min. Servera med lingon och gärna en kålsallad med god dressing och lite rostade fröer. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar