Denna härliga soliga sommar bjuder på mycket prunkande blomster och grönt på både odling och i rabatt. Rabarberkvistarna växer så det knakar och hamnar ofta i en paj eller kaka, men även i marmeladen och krämen förstås. En barnfavorit är min mäktigt goda rabarberkaka med kardemumma och kanel. Till den serveras nyvispad grädde, gärna smaksatt med äkta vanilj.
Kakan bakas i långpanna på bakplåtspapper och du kan variera fyllningen med vilken frukt du tycker passar. Äpplen till hösten är kanongott i denna kaka.
4-8 rabarberkvistar
6 ägg
7 dl socker
200 gr smör
3 dl mjölk
9 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
1 dl pärlsocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Skala och hacka rabarber. Lägg smör och mjölk i en kastrull och låt det få ett uppkok. Blanda alla torra ingredienser för sig. Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman allt utom rabarber och häll i långpannan på bakplåtspapper. Lägg därefter i rabarber och strö pärlsocker över det hela. Har du inte pärlsocker, går det bra med vanligt strösocker som topping.
Gräddas i 175 grader ca 45 min. Serveras sedan med löst vispad gräddklick. Smaklig måltid i den grönskande sommaren!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar