Våren är äntligen här!...och som oftast följer en rejäl influensa med den. Därför har det varit lite tyst på matbloggen ett tag. Faktum är att jag fortfarande inte är helt kry, men jag gör mitt yttersta för att komma på benen igen. Mat är kanske inte det man längtar mest efter i virustider och därför tänkte jag idag ge tips på dunderkurer för snabb bättring. Jag är nog inte den enda som hostar hysteriskt och därför letar jag ständigt efter nya tips på drycker som kan avhjälpa hostan. För mig är det helt klart ingefära som gäller, tillsammans med mycket citroner, timjan, vitlök och honung. Detta i kombination med ayeryvediskt yogite är oslagbart för att lindra halsont och hosta. Jag försöker variera mig lite under dagen, men basen i alla de heta drycker jag sätter i mig under en dag är alltid kokt vatten och rikligt med honung. Blanda därefter i det du har hemma, som exempelvis ett par färska kvistar timjan (hjälper mot hosta och är slemlösande) eller mynta (mot förkylning). Ingefäran är bra för så mycket, men i samband med förkylning har den en slemlösande effekt på lungorna. Koka vatten med tunna skivor färsk ingefära. Vitlöken hjälper bäst om du äter den rå, tunnt skivad på smörgås till exempel. Det går förstås lika bra att pressa den i salladsdressingen, rikliga mängder. De läkande och mycket goda yogiteerna finner du i hälsokostaffären, men de har även ett begränsat sortiment av dem på Konsum.
Jag önskar dig god hälsa och många smakrika dryckesupplevelser!...och visste du att ingefäran dessutom är ett kraftfullt afrodisiakum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar